U Lepoglavi se tradicionalno raznolikim programom obilježava Advent, a s obzirom da se u prosincu slavi Dan grada i župe Lepoglava Turistička zajednica grada Lepoglave, Grad Lepoglava i Turističko kulturno- informativni centar priređuju brojne zanimljive sadržaje.

Ovogodišnji program počinje u petak, 1. prosinca otvorenjem novouređene galerije u Domu kulture, u kojoj će biti otvorene i dvije izložbe – “Profinjenost niti” i izložba fotografija “Xiaomi 13T serije i lepoglavske čipke”.

Već u subotu, 2. prosinca priređuje se program za najmlađe, pa u Domu kulture u 17 sati počinje Mali dječji Božić, dok djeca na Tavanu i u čitaonici Gradske knjižnice mogu sudjelovati na radionici izrade božićnih ukrasa. U gradskom parku će u 18 sati početi kićenje božićnog drvca i druženje sa sv. Nikolom a bit će organizirana i podjela slatkih paketa. Organizatori su za sve sudionike pripremili kuhano vino, čaj i vruću čokoladu. Subotnju večer svi koji žele mogu završiti uz božićni film i kokice na Tavanu u Domu kulture, a projekcija će biti od 20 do 22 sata.

Prve adventske nedjelje u 7 sati ispred crkve Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije bit će tradicionalno upaljena prva svijeća.

Bogat program drugog adventskog vikenda donosi u subotu, 9. prosinca na Tavan u Dom kulture dječju predstavu “Kako uloviti Djeda Mraza”, s početkom u 18 sati, dok će u nedjelju od 15 do 18 sati u Višnjici biti održan 13. memorijalni stolnoteniski turnir “Dragutin Hočuršćak”.

Nedjeljni program bit će nastavljen u Lepoglavi u 16 sati, kada će ispred zgrade u Ulici hrvatskih pavlina 2 biti upriličeno otkrivanje spomen ploče profesoru Marijanu Zuberu, a zatim će u 17 sati u crkvi Bezgrešnog začeća BDM koncert održati Kapela Paulina Warasdin.

Adventski program se nastavlja u utorak, 12. prosinca u 18 sati u čitaonici Gradske knjižnice uz otvorenje izložbe “Cvijet za ljepši grad” i prigodni program.

U petak, 15. prosinca u 18 sati će početi program Ususret Božiću, a za dobar glazbeni ugođaj zaduženi su Kavaliri i Limena glazba Lepoglava. Uz to, za djecu će biti organizirana besplatna vožnja vlakićem na igralištu kraj gradskog parka, a svi će se posjetitelji moći ugrijati iz kuhano vino, čaj ili vruću čokoladu.

Prvom samostalnom izložbom slika u subotu, 16. prosinca likovnoj će se publici predstaviti Marijana Novak, svestrana autorica, široj javnosti poznata kao autorica prve i jedine slikovnice o Lepoglavi – Čipkarice i zmaj. Ovoga puta Marijana će predstaviti svoje akrile na platnu, a otvorenje izložbe će biti u čitaonici Gradske knjižnice u 18 sati. U nedjelju, 17. prosinca u Lepoglavu stižu Moto mrazovi, koji će na parkiralištu Osnovne škole Ante Starčevića od 12 sati i 15 minuta dijeliti slatkiše.

Program se nastavlja u utorak, 26. prosinca kada će u sportskoj dvorani biti upriličen tradicionalni Božićni koncert s početkom u 19 sati. U Gradskoj knjižnici će dan kasnije, 27. prosinca u 17 sati biti otvorena izložba militarija u organizaciji P.A.S. kluba Lepoglava.

Raznolik program za sve generacije, kojim se slavi i Dan grada i župe Lepoglava, završit će u petak, 29. prosinca u 18 sati, uz nastup banda La Boheme u gradskom parku i besplatni gulaš za posjetitelje koji će prirediti i podijeliti članovi Lovačkog društva Srnjak. Uz to, svi će se posjetitelji moći ugrijati uz kuhano vino, čaj ili vruću čokoladu, a oni najmlađi ponovno uživati u besplatnoj vožnji božićnim vlakićem po igralištu kraj gradskog parka.

Organizatori pozivaju sve da u ovom raznolikom programu pronađu nešto za sebe i provedu Advent u Lepoglavi, jer su svi sadržaji besplatni i otvoreni za javnost.

Podijeli:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Search

Gradu Lepoglavi je odobreno 50.177,36 eura za projekt Smart City. Ukupna vrijednost projekta iznosi 83.628,93 eura. Projekt obuhvaća nadogradnju GIS sustava upravljanja komunalnom infrastrukturom , postavljanje pametnih zebri i postavljanje

U tri dana ove zabavno-turističke manifestacije posjetitelji su uživali u sadržajno bogatom i raznolikom programu za sve generacije. Od petka do nedjelje, od 12. do 14. srpnja posjetitelji su u

Povjerenstvo za utvrđivanje Listeprvenstva za kupnju stana prema Programu društveno poticane stanogradnjeKLASA: 370-01/24-01/2URBROJ: 2186-9-01-24-1Lepoglava,  08.07.2024. godine Temeljem odredbe članka 23. Zakona o društveno poticanoj stanogradnji („Narodne novine“ broj 109/01, 82/04,

Povodom manifestacije Lepoglavskih dana u Lepoglavu stižu popularni Ljubavnici. Svojim hitovima i odličnom energijom zabavljati će nas u subotu, 13. srpnja u gradskom parku u Lepoglavi. Dođite, odlična zabava je

I dalje ruke naših vrijednih čipkarica ne prestaju s radom. Neprekidno njeguju stare običaje. Nakon završene radionice dio predloška je popunjen, ali su i srca čipkarica također ispunjene srećom. Čipkarice

Obavještavaju se građani da će se u četvrtak, 27. lipnja 2024. godine s početkom u 13,00 sati održati vježba civilne zaštite pod nazivom “POTRES-2024”. Vježba će se izvesti na lokaciji