Projektom „Zaželi” na području Grada Lepoglave zaposleno je 9 gerontodomaćica

U srijedu, 15. svibnja, u Županijskoj palači u Varaždinu održana je početna konferencija projekta „Omogućimo život u vlastitom domu” koji se provodi u sklopu projekta „Zaželi – prevencija institucionalizaciji” čiji je nositelj Društvo Crvenog križa Varaždinske županiji, a partner je i Grad Lepoglava. Projekt je financiran iz sredstava Europskog socijalnog fonda plus, a njegova je ukupna vrijednost 1.485.000 eura. Ovim projektom nastavlja se projekt Zaželi na području Lepoglave i to već četvrtu godinu zaredom.

Trajanje projekta je 3 godine, a na području Grada Lepoglave  zaposleno je 9 gerontodomaćica koje će brinuti za starije korisnike s područja Grada. Na početnoj Konferenciji nazočan je bio i lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić koji je i sam potvrdio koliko je ovaj projekt bitan za stariju populaciju, a još je važnije da projekt traje tri godine, a ne više 6 mjeseci kako je bilo do sada.

-Na području Grada Lepoglave zaposleno je 9 gerontodomaćica koje će brinuti za …..  korisnika. Ovo je veliki projekt i velika potpora, ne samo za osobe koje su zaposlene, nego i za njihove korisnike. Dužim trajanjem ovog projekta i zaposleni i korisnici usluge imaju veću sigurnost. Na području našeg Grada velika je populacija staračkog i samačkog stanovništva koji žive dalje od središta i osim pomoći koju dobivaju, bitna im je i socijalizacija i druženje s gerontodomaćicama  – rekao je gradonačelnik.

Gradonačelnik Škvarić je još poručio kako su zahvaljujući ovom projektu pomogli mnogim sugrađanima, što zaposlenjem, što brigom o njima.

-Ljudi su nam na prvom mjestu i na ovaj način svi zajedno Grad Lepoglavu činimo jednom boljom sredinom, ugodnom za život –  zaključio je gradonačelnik.

Podijeli: