Nova ulaganja u obnovljive izvore energije za zeleniji grad

Grad Lepoglava i dalje nastavlja s provedbom projekata korištenja obnovljivih izvora energije. Ostvarena je potpora za ugradnju dizalica topline u Domu kulture u Lepoglavi prijavom projekta na
Javni poziv za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije u zgradama javne namjene objavljenog od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Gradu Lepoglavi odobreno
je sufinanciranje projekta u visini od 382.426,00 kuna što čini 60% za Fond opravdanih troškova ukupne procijenjene vrijednosti projekta koji iznose 646.127,00 kuna.

– I ovaj projekt potvrđuje orijentiranost Grada Lepoglave prema obnovljivim izvorima energije, povećanju energetske učinkovitosti i zaštiti okoliša. Naime, u ovoj smo godini realizirali čak 13 projekata što potvrđuje i projektnu orijentiranost Grada Lepoglave te sposobnost da pripremamo, provodimo i realiziramo projekte istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić.

Projekt ugradnje dizalica topline izradio je Turističko kulturno informativni centar ( koji ujedno i upravlja zgradom Doma kulture u Lepoglavi.

-Drago mi je da grad Lepoglava kontinuirano prepoznaje važnost ulaganja u obnovljive izvore energije i da svakim realiziranim projektom dokazujemo tvrdnju kako je Lepoglava zeleni grad.
Ugradnjom dizalica topline u Domu kulture u Lepoglavi omogućit će se ekološki prihvatljivije, ali i ekonomski isplativije grijanje naglasio je direktor TKIC a Damjan Županić.

               

Podijeli: