Lepoglavski dani ispunili sva očekivanja

Nakon godine stanke i održavanja ograničenog pandemijskim mjerama, u Lepoglavi su 9. i 10. srpnja, ponovno u punom obimu, održani Lepoglavski dani. Kao i prije pandemije, u gradskom parku u centru Lepoglave, za vrijeme trajanja ove zabavno-turističke manifestacije, okupili su se brojni građani željni druženja i zabave, čega, zahvaljujući raznovrsnom programu namijenjenom svim generacijama, nije nedostajalo.

Prvog dana trajanja manifestacije u gradskom su se parku posjetiteljima predstavili domaći izlagači na već tradicionalnom sajmu, održana je gljivarijada te turnir u šahu. I ove je godine u okviru manifestacije održana biciklijada “Svi na bic, do zdravlja mic po mic”, koja je u svom 13. izdanju okupila 87 biciklista koji su, krenuvši iz Lepoglave, nakon 33 kilometara puta koja ih je vodio kroz Žarovnicu, Višnjicu, Cvetlin, Trakošćan i Bednju, natrag do Lepoglave. Održana je i edukativna radionica za djecu i izložba “Kao prvo – zagonetno drvo”, a posjetitelji su imali prigode razgledati i izložbu militarija. Prvog dana manifestacije održano je i 6. Natjecanje u pripravi kotlovine “Pri klijeti”. Centrom Lepoglave širili su se primamljivi mirisi kotlovine koju su spravljali članovi 21 ekipe od kojih je ekipa Lokalne akcijske grupe Sjeverozapad, po odluci stručnog povjerenstva na čijem je čelu bio vrsni kuhar Damir Crleni, pripravila najbolju kotlovinu. Drugo mjesto osvojila je ekipa Gljivarskog društva Ivanec, a treće ekipa Udruge ljubitelja malih životinja Lepoglava.

– Ovo je divno druženje. Kotlovina je naša tradicija koju treba isticati. Sve ekipe dale su si puno truda, a odlučile su nijanse. Kotlovina ne smije bit preslana niti preljuta, a mora imati karakteristični okus., poručio na kraju natjecanja Crleni. Najboljim ekipama uručene su priznanja i nagrade – set za pripravu kotlovine.

Prvog je dana bio izražen zabavni karakter manifestacije, a drugi je dan bio više obiteljski s naglasom na sadržaje namijenjene djeci koja su dragi posjetitelji naše manifedtacije. Prvi dan manifestacije završio je koncertom grupe La Boheme.

Drugog dana manifestacije posebno su uživala djeca za koju je Dječji vrtić Lepoglava organizirao zanimljive radionice. Djeca su se zabavila uz predstavu “Pažnja, pažnja – dar s neba – vanzemaljac ili beba”, a oni stariji posjetitelji uz nastup glazbenog sastava Kavaliri. Dobrovoljno vatrogasno društvo Lepoglava održalo je u okviru manifestacije dane otvorenih vrata.

Podijeli: