Koncert zbora Collegium artisticum

Ženski pjevački zbor Collegium artisticum iz Lepoglave svečanim koncertom obilježava trideset godina postojanja. U tih je trideset godina Zbor nastupao na brojnim pozornicama, ali i postao neizostavni dio gradskih događanja. Obavezno sudjeluju na tradicionalnom Božićnom koncertu a svake godine organiziraju i Uskrsni koncert u Lepoglavi. Zbor trenutno ima 15 članica koje izvode raznovrsni glazbeni repertoar, od zagorskih popevki preko glazbenih tema filmskih hitova do pjesama duhovnog sadržaja. Na većini koncerata nastupaju uz pratnju La boheme banda, pa će publika i na slavljeničkom koncertu moći uživati u njihovom zajedničkom muziciranju.

Na koncertu u nedjelju, 19. svibnja koji organiziraju kako bi proslavile trideset godina rada kao gosti će nastupiti i mali gitaristi iz Glazbene škole Varaždin pod vodstvom prof. Mislava Vudjana. Koncert će biti održan u lepoglavskom Domu kulture, počet će u 19 sati, a ulaz je besplatan. Atraktivni program koncerta koji će izvesti članice Zbora uz svoje goste bit će predstavljanje njihovog raznovrsnog repertoara, ali i pozivnica svima koji žele pjevati i postati dio ovog uspješnog raspjevanog tima. Prijave za nove članice otvorene su tijekom cijele godine, a prima ih voditeljica zbora Anka Žulić.

– Dođite u Dom kulture u nedjelju, 19. svibnja i proslavite s nama naš 30 rođendan – poručile su članice Zbora Collegium artisticum zahvalivši pritom svima što su im pomogli u realizaciji ovog programa. Slavljenički koncert zbora koji je jedna od lepoglavskih glazbenih prepoznatljivosti Collegium artistic organizira uz potporu Grada, TKIC-a i Turističke zajednice grada Lepoglave.

 

Podijeli: