Gradonačelnik Škvarić ugostio finalisticu izbora hrvatske Najmame, Maju Mariju Čretni

Početkom svibnja u Šibeniku je održan 8. izbor Najljepša mame Hrvatske, a u finale izbora zasluženo se plasirala Maja Marija Čretni iz Lepoglave koja je tom prigodom na najljepši način promovirala svoj grad, noseći bluzu od lepoglavske čipke.

Kako bi joj čestitao na odličnom plasmanu, ali i zahvalio na promociji Lepoglave, Maju Mariju Čretni u lepoglavskoj je vijećnici ugostio gradonačelnik Marijan Škvarić.

– Ponosan sam na uspjeh naše Lepoglavčanke, tim više što je svojim sudjelovanjem na izboru promovirala vrijedan i važan predmet naše baštine – lepoglavsku čipku. Majčinstvo je najljepša, ali i najteža zadaća, a naša Maja Marija, uz to što ima četvero djece, svojim radom i marljivošću obogaćuje i život cijele naše zajednice. Drago mi je da je na izboru za Najljepšu mamu Hrvatske uspjela na najljepši način predstaviti ne samo lepoglavsku čipku, već i svoj talent heklanja, kao i radove svojeg obrta „Mamina kreativna svaštaonica” i na tome joj od srca čestitam – rekao je gradonačelnik Škvarić.

Bluzu od lepoglavske čipke koju je Maja Marija Čretni nosila na izboru za Najmamu izradile su vrijedne ruke lepoglavskih čipkarica, a rađena je prema izvornim nacrtima dizajnerice lepoglavske čipke Danice Brossler. Cjelokupni je dojam upotpunjen unikatnim nakitom s motivima lepoglavske čipke.

– Možda nisam iz Šibenika donijela lentu, ali sam se obogatila za jedno lijepo životno iskustvo, promovirala svoje talente, svoj posao, ponosno promovirala svoj grad Lepoglavu, stekla puno poznanstava i prijateljstva te dokazala da nikad nije kasno za ostvarenje svojih snova. Četiri sam dana u Šibeniku provela okružena divnim ženama, majkama, kraljicama svih dobnih skupina, iz različitih dijelova lijepe naše Hrvatske, s različitim statusima obrazovanja, bračnog statusa, broja djece. Svaka od njih je talentirana, jedinstvena i posebna na svoj način, a zajednički nam je nazivnik majka – izjavila je Maja Marija Čretni.

Zahvalila je na podršci Gradu Lepoglavi i gradonačelniku Škvariću, Turističko-kulturno informativnom centru Lepoglava i direktoru Kristijanu Bizeku te svima onima koji su doprinijeli tome da Lepoglavu predstavi široj javnosti, uz naglasak na jednu od najvrjednijih baština svoga grada.

Podijeli: