Financiranje glazbene škole za školsku godinu 2023./2024. – programi puhačkog odjela i odjela udaraljki

Za školsku godinu 2023/2024. pohađanje glazbene škole, i to za puhače instrumente i udaraljke, u cijelosti će financirati Grad Lepoglava.

Obzirom da Grad Lepoglava ima status Grada prijatelja djece, provode se dodatne aktivnosti za djecu s područja Grada Lepoglave, radi povećanja mogućnosti koje djeca s područja Grada imaju na raspolaganju za svoje interese, a uzevši u obzir mogućnost daljnjeg doprinosa Gradu kroz udruge koje djeluju na području Grada Lepoglave, prvenstveno Limene glazbe Lepoglava.

Odluku o financiranju glazbene škole za programe puhačkog odjela i odjela udaraljki donio gradonačelnik Marijan Škvarić istaknuvši pri tom da je njen cilj potaknuti mlade na glazbeno obrazovanje s naglaskom na školovanje za muziciranje na instrumentima koji su vezani za bogatu glazbenu tradiciju koju u Lepoglavi njeguje Limena glazba Lepoglave.

– Financirat će se troškovi pohađanja Glazbene škole Varaždin ( školarine ) za učenike koji imaju prebivalište odnosno boravište na području grada Lepoglave u školskoj godini 2023/2024.  i to za  programe puhačkog odjela i odjela udaraljki. Vjerujemo da ćemo tako potaknuti što veći broj mladih da se glazbeno obrazuju, ali i uključe u Limenu glazbu Lepoglava te svojim znanjem i umijećem muziciranja puhaćih instrumenata i udaraljki doprinesu njenom daljnjem djelovanju koje je cijenjeno ne samo van granica našeg grada već i Hrvatske – poručio je gradonačelnik Škvarić.

Grad Lepoglava će utvrđenu visinu troška pohađanja (školarine) za program koje dijete pohađa isplatiti roditeljima / skrbnicima polaznika s područja Grada Lepoglave, po njihovom zahtjevu, u dvije isplate i to nakon završetka polugodišta i nakon završetka školske godine.

 

Podijeli: