Dan Oružanih snaga obilježen u Lepoglavi

Zanimljivim i raznovrsnim programom u Lepoglavi je u organizaciji udruge Branitelji Hrvatske  obilježen Dan Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Nakon misnog slavlja za sve poginule, zatočene, nestale i umrle hrvatske branitelje te za sve pripadnike Oružanih snaga, održanog u lepoglavskoj župnoj crkvi, na gradskom su groblju kod centralnog križa položeni vijenci i upaljene svijeće u sjećanje i na počast 12-orici poginulih branitelja s područja grada Lepoglave. Vijence su ispred Ministarstva obrane i Ministarstva branitelja položili državni tajnik u Ministarstvu obrane Zdravko Jakop te izaslanik ministra branitelja general Vjeran Rožić. Ispred Grada Lepoglave vijenac je položio gradonačelnik Marijan Škvarić koji je prigodom otvaranja programa u gradskom parku pohvalio djelovanje udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava zahvalivši braniteljima na svemu što su učinili za Hrvatsku.

U gradskom se parku pored Doma kulture mogla razgledati izložba ratnih fotografija te se upoznati s mogućnostima i uvjetima ulaska u sastav oružanih snaga Republike Hrvatske.Također je održano natjecanje u airsoft gađanju, a moglo se razgledati oklopno vozilo Hrvatske vojske – MRAP, koje je za ovu prigodu stiglo u Lepoglavu.
Uz obilježavanje Dana Oružanih snaga, održana je i Dan otvorenih vrata udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava.

Potporu organizaciji obilježavanja Dana OS i održavanju Dana otvorenih vrata udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava dao je Grad Lepoglava, TKIC te udruge s područja grada Lepoglave – od udruge P.A.S klub Lepoglava do Kuburaške udruge Prva kubura Višnjica, te braniteljske udruge s područja Varaždinske županije

Nalazite se ovdje: Vijesti Novosti Dan Oružanih snaga obilježen u Lepoglavi