Vijesti

Međunarodna sportska manifestacija World Challenge Day odnosno Svjetski dan izazova, koja za cilj ima potaknuti što više građana na tjelesnu aktivnost, i ove će godine biti održana u gradu Lepoglavi no u nešto drugačijem formatu negoje to bilo lani. 

Ove će godine naglasak biti stavljen na najmlađe – polaznike vrtića i osnovnoškolce, koji će se tjelesnom aktivnošću baviti vožnjom bicikla učeći pri tom kako njime upravljati na siguran način.
U oba dječja vrtića i tri osnovne škole s gradskog područja bit će postavljeni biciklistički poligoni na kojima će vrtićki mališani i učenici stjecati vještine upravljanja biciklom. U svakom će vrtiću i školi biti održano predavanje o sigurnosti vožnje biciklom u prometu.

Zanimljivim i raznovrsnim programom u Lepoglavi je u organizaciji udruge Branitelji Hrvatske  obilježen Dan Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Nakon misnog slavlja za sve poginule, zatočene, nestale i umrle hrvatske branitelje te za sve pripadnike Oružanih snaga, održanog u lepoglavskoj župnoj crkvi, na gradskom su groblju kod centralnog križa položeni vijenci i upaljene svijeće u sjećanje i na počast 12-orici poginulih branitelja s područja grada Lepoglave. Vijence su ispred Ministarstva obrane i Ministarstva branitelja položili državni tajnik u Ministarstvu obrane Zdravko Jakop te izaslanik ministra branitelja general Vjeran Rožić. Ispred Grada Lepoglave vijenac je položio gradonačelnik Marijan Škvarić koji je prigodom otvaranja programa u gradskom parku pohvalio djelovanje udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava zahvalivši braniteljima na svemu što su učinili za Hrvatsku.

Dan Oružanih snaga Republike Hrvatske i ove će godine, zahvaljujući udruzi Branitelji Hrvatske Lepoglava, biti obilježen u Lepoglavi.

U nedjelju, 28. svibnja udruga Branitelji Hrvatske Lepoglava organizira obilježavanje Dana oružanih snaga te ujedno i Dan otvorenih vrata Udruge. Za taj su dan priredili brojna zanimljiva događanja koja će se većinom održavati u Gradskom parku kod Doma kulture u Lepoglavi.

Dvjestotinjak djece vrtićkog uzrasta iz pet dječjih vrtića, okupilo se u Lepoglavi na Olimpijskom festivalu dječjih vrtića.

Riječ je festivalu koji je još 2002. godine, s ciljem promicanja olimpizma i odgajanja djece putem sporta, pokrenuo Hrvatski olimpijski odbor kojem se ove godine kao partner pridružila Zajednica sportskih udruga grada Lepoglave organiziravši po prvi puta navedeni festival u Lepoglavi.

Mališani iz dječjih vrtića "Lepoglava" iz Lepoglave, "Runolist" iz Žarovnice, "Bambi" iz Sračinca, "Zeko" iz Cestice te Dječjeg vrtića Videm iz susjedne Slovenije, u Lepoglavi su nastupili pod geslom "I ja ću biti olimpijac".

Stranica 1 od 33
Nalazite se ovdje: Vijesti Novosti