Najave

Kerekesh Teatar sa svojim već 8. Tjednom smijeha, u nedjelju 19. ožujka gostuje i u Lepoglavi u Domu kulture (TKIC).

Bit će izvedena predstava za djecu  Hrabri mornar Tvornice lutaka  u 16 sati  te Shirley Valentine u izvedbi Kazališne grupe Lectrum u 19 sati.

Ulaznice možete nabaviti  neposredno prije predstava na ulazu u TKIC ili pak u pretprodaji u Gradskoj knjižnici Ivana Belostenca u Lepoglavi u radno vrijeme knjižnice, po cijeni od 20,00 kuna za predstavu Hrabri mornar i 30,00 kn za predstavu Shirley Valentine.

Ovog vikenda, točnije u subotu 11. i nedjelju 12. ožujka u TKIC-u (Tawan) u Lepoglavi s početkom u 18.00 sati održat će se 7. kazališne noći koje tradicionalno organizira KUD Lepoglavski pušlek.

Ne propustite priliku za puno smijeha i zabave uz Lepoglavski pušlek i njihove goste.

Drage žene, majke, supruge, djevojke, proslavite svoj dan u dobrom društvu, uz glazbu, ples i dobro raspoloženje.

Pozivamo vas na zabavno-plesnu večer u TKIC-u (Tawan) u petak 10. ožujka, s početkom u 20.00 sati. Ulaz je besplatan,a razveselit ćemo vas i poklonima iznenađenja.

Veselimo se vašem dolasku !

Hrvatska će, ako je prema onome što nam stiže iz medija, po svemu sudeći, ponovno uvesti neki oblik obaveznog vojnog roka koji je suspendirala prije desetak godina. Iz Ministarstva obrane (MORH) potvrđuju da se rade analize i razmatraju modeli, no pitanje je na što će to sličiti, koliko će koštati i treba li to Hrvatskoj uopće.
Vraća li se obavezno služenje iz nekih ideoloških i svjetonazorskih razloga ili postoji konkretna računica što se time dobiva na borbenoj spremnosti? Ako Hrvatska uvede obavezan vojni rok, kakva će biti reakcija zemalja regije? Treba li preodgajati mladiće i djevojke ili su obitelj i škola dovoljne? Kolika je zapravo javna potpora ovakvoj promjeni dosadašnjeg sustava Oružanih snaga Republike Hrvatske? O koliko ljudi tu uopće pričamo? Gdje bi se i s kojim resursima obuka vršila? Ima li Hrvatska dovoljno snažnu zaštitu kroz NATO savez? Što s onima koji će imati prigovor savjesti?
Na ova, ali i brojna druga pitanja odgovore će nastojati dati sudionici tribine „Vojni rok – Zašto da, zašto ne“ koja će se održati u utorak 28. veljače s početkom u 18 sati u Knjižnici Ivana Belostenca u Lepoglavi, Hrvatskih pavlina 7 (Dom kulture).

Stranica 1 od 10
Nalazite se ovdje: Vijesti Najave